Mannen zingen. Zingen geeft plezier!

Het koor, dat ruim 50 jaar bestaat, heeft zich in Asten een vaste plaats verworven. Veel belangrijke gebeurtenissen in de Astense gemeenschap zijn de afgelopen jaren door het Astens Mannenkoor opgeluisterd. Sinds 1981 zet het koor elk jaar de gouden en diamanten paren uit het dorp met een feestelijk Goudenparenconcert in het zonnetje. Van wat recentere datum is de traditie van de Herfstbockconcert in november.

Het repertoire van het koor bestaat uit een mix van klassieke mannenkoorzang zoals opera, operette en kerkelijke muziek. In de loop van de jaren is dit aangevuld met moderne koormuziek inclusief zangnummers uit het popgenre.

Het Astens Mannenkoor staat onder leiding van haar eerste vrouwelijke dirigent Oksana Bos-Baljva. Via de link leest u meer over haar.
Het koor wordt op piano begeleid door Ludmila Seroo-Ferroni.

Nieuwsberichten

Kerstmis 2023

Het Astens Mannenkoor luisterde de H.Mis op tweede Kerstdag 2023 op. Er was muzikale ondersteuning van organist Theo Hes en violiste Vlada Nabutovska.

Herfstbockconcert 26 november 2023

Op zondag 26 november 2023 vond in zaal Jan van Hoek het 16e Herfstbockconcert plaats met als gasten Ger Coppens en haar Apostelen.

Feestdag 2 september 2023

Op 2 september 2023 vond de jaarlijkse feestdag plaats bij Petanque vereniging t Lover. De organisatie had voor een activiteit, een natje en een droogje gezorgd.
© Copyright - Astens Mannenkoor