Als onderdeel van het jubileumjaar heeft het Astens Mannenkoor op 29 en 30 september een concertreis naar Borken in Duitsland (Münsterland) gemaakt. Op zaterdagmorgen 29 september vertrok het Astens Mannenkoor om 9.00 uur per bus naar Borken. Na een lunch in hotel Lindenhof maakte het koor een rondwandeling door de stad Borken.

Om 17.00 uur vond in de Stadthalle Vennehof een benefietconcert plaats. Aan het concert namen naast het Astens Mannenkoor deel Sängervereinigung 1925 Borken en Vocal Total. Het Mannenkoor Sängervereinigung 1925 Borken organiseerde het benifietconcert waarvan de opbrengst ten goede kwam aan BZ-Aktion “Nachbarn helfen”. Het benefietconcert bracht ongeveer 1600 Euro op.

Na het concert hebben het Astens Mannenkoor en de deelnemende koren in het hotel genoten van een gezellige avond.

Op zondag 30 september is het Astens Mannenkoor rondgeleid in het Landschaftspark Duisburg Nord in Duisburg. Na de rondwandeling genoot het koor van een warme lunch in het Hauptschalthaus. Na de reis terug naar Asten, namen de koorleden afscheid van elkaar. Iedereen kijkt terug op een zeer mooi en gezellig zangweekend.
Met dank aan de Borkenerzeitung, de zangers Frits, Gerard, Hans, Harrie, Heiner en Jan en fotograaf Peter Rutjens o.a. de volgende foto’s.